Euro posilnilo voči doláru

Svetové devízové trhy - euro, dolár, jen, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Euro posilnilo voči doláru,“ rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskych devízových trhoch v treťom odseku

LONDÝN 8. mája (SITA, Reuters) – Očakávania, že Európska centrálna banka (ECB) nezmení monetárnu politiku držali vo štvrtok spoločnú európsku menu v blízkosti dvojmesačného maxima. „Trh neočakáva žiadnu zmenu politiky. Ak dôjde k nejakému uvoľneniu monetárnej politiky, stane sa tak v júni, keď banka vydá novú ekonomickú prognózu,“ povedal Lee Hardman, analytik spoločnosti Bank of Tokyo Mitsubishi. Podľa jeho slov sa hodnota eura pravdepodobne dostane nad hranicu 1,40 USD/EUR, ak šéf ECB Mario Draghi nezvýši obavy zo sily eura.

Hodnota eura voči doláru sa vo štvrtok zvýšila o 0,25 % na 1,3920 USD/EUR. Spoločná európska mena tak bola v blízkosti dvojmesačného maxima 1,3952 USD/EUR. Japonský jen voči doláru oslabil na 101,77 JPY/USD.

Maďarský forint vo štvrtok voči euru posilnil, pričom k rastu mu pomohli dáta, z ktorých je zrejmé, že priemyselná výroba v krajine v marci rástla. Poľský zlotý oslabil a hodnota českej koruny sa takmer vôbec nezmenila. Forint do 13:04 SELČ stúpol o 0,16 % na 304,150 HUF/EUR, zlotý klesol o 0,06 % na 4,189 PLN/EUR a česká koruna mierne posilnila, a to o 0,04 % na 27,399 CZK/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy