Na veľkosti záleží: V ktorom meste kúpite za milión najväčšiu rezidenciu

, businessinsider Foto:SITA

Pokiaľ ide o luxusné nehnuteľnosti, za milión dolárov dostanete asi najviac v Dubaji. Naopak v Monaku vám takýto balík peňazí bude stačiť akurát tak na jednu izbu.

Podľa najnovších údajov zo správy realitnej poradenskej spoločnosti Knight Frank má najdrahšie luxusné nehnuteľnosť na svete Monako. Za 1 000 000 dolárov tu dostanete v rámci luxusnej nehnuteľnosti.len 15 metrov štvorcových priestoru, zatiaľ čo v Kapskom Meste získate až 14 krát toľko.

Pre lepší prehľad toho, čo dostanete za milión dolárov na rôznych trhoch s luxusnými nehnuteľnosťami ch po celom svete, ponúka portál Business insider vizualizáciu vytvorenú na základe údajov Knight Frank.

Čo sa týka najrýchlejšie rastúcich cien nehnuteľností, vedie indonézska Jakarta. V roku 2013 to bolo o 38 percent. Je pritom potrebné zdôrazniť, že štúdia sa zameriava najmä na priemerné ceny tých najkvalitnejších a najhodnotnejších nehnuteľností, ktoré nutne nemusia byť úplne najdrahšie .

Správa s názvom The Wealth Report 2014 si všíma, že vlani klesali ceny u 39 percent sledovaných regiónov, zatiaľ čo rok predtým to bolo takmer 50 percent. Naopak vzostup cien nastal u pätiny trhov, oproti 15 percentám z roku 2012 .

Najlepšie si vedú mesta ázijsko – pacifickej oblasti aj napriek tomu, že miestne vlády napríklad zabránili príliš rýchlemu navyšovaniu cien najmä v Singapure a Hongkongu . A lepšie čísla hlásia aj trhy ťažko skúšanej realitnými bublinami a dlhovou krízou. Päťpercentný rast zaznamenal Madrid, ale najmä írsky Dublin, kde za meter štvorcový zaplatíte o 17 percent viac, rovnako ako v Dubaji.

Súvisiace články

Aktuálne správy