Zisk Procter & Gamble v 3. kvartáli vzrástol o 2 %

Čistý zisk Procter & Gamble v 3. kvartáli fiškálneho roka 2013/14 vzrástol o 2 %. Americký koncern znížil náklady, čo vykompenzovalo slabý predaj v oblasti kozmetiky a rodinných produktov.

Čistý zisk Procter & Gamble v 3. kvartáli fiškálneho roka 2013/14 vzrástol o 2 %. Americký koncern znížil náklady, čo vykompenzovalo slabý predaj v oblasti kozmetiky a rodinných produktov. Informovala o tom agentúra AP.
Upravený zisk najväčšieho svetového výrobcu spotrebiteľských tovarov prekonal očakávania analytikov, ale tržby boli nižšie než prognózy. Spoločnosť tiež znížila svoj odhad upraveného zisku pre prebiehajúci rok.
Zisk amerického koncernu za tri mesiace od januára do konca marca dosiahol 2,61 miliardy USD (1,89 miliardy eur) alebo 90 centov na akciu oproti 2,57 miliardy USD alebo 88 centov na akciu v rovnakom období vlani. Zisk bez započítania reštrukturalizačných nákladov a iných mimoriadnych položiek predstavoval 1,04 USD na akciu, pričom analytici predpovedali 1,02 USD.
Tržby medziročne mierne klesli na 20,56 miliardy USD z 20,6 miliardy USD. Hlavným dôvodom bolo kolísanie výmenných kurzov. Experti z Wall Street počítali s tržbami na úrovni 20,68 miliardy USD.
Koncern očakáva, že v prebiehajúcom fiškálnom roku jeho upravený zisk vzrastie o 3 % až 5 %. V predchádzajúcom výhľade počítal so zvýšením zisku o 5 % až 7 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy