Projekt pre terminály ŽSR v Bratislave dodá Reming Consult

Vo verejnej súťaži na dodanie projektovej dokumentácie pre terminály integrovanej osobnej prepravy v Bratislave na železničnom úseku Devínska Nová Ves - Hlavná stanica - Podunajské Biskupice uspela spoločnosť Reming Consult s ponukou 349,7 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty

Projektovú dokumentáciu pre terminály integrovanej osobnej prepravy v Bratislave na železničnom úseku Devínska Nová Ves – Hlavná stanica – Podunajské Biskupice dodá spoločnosť Reming Consult, a. s. Bratislava. Súčasťou služieb plánovaných na šestnásť mesiacov bude inžinierska činnosť pre Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Štátny správca železničnej infraštruktúry informoval o výsledku verejnej súťaže vo Vestníku verejného obstarávania. Vybraný dodávateľ uspel s ponukou 349,7 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) v elektronickej aukcii. Železnice dostali tri ponuky, predpokladaná cena bola 374,43 tis. eur bez dane.

Subdodávatelia majú vykonať 22,22 % z objemu zákazky, najmä ekologický a korózny prieskum a tiež archeologický výskum. ŽSR chcú projekt financovať z Kohézneho fondu Európskej únie a zo štátneho rozpočtu v Operačnom programe Doprava 2007 až 2013, a to v rámci prioritnej osi Infraštruktúra a dopravné prostriedky integrovaných dopravných systémov.

Reming Consult má vypracovať a dodať zámer pre posúdenie vplyvu stavby na životné prostredie so zabezpečením záverečného stanoviska ministerstva životného prostredia, dokumentáciu stavebného zámeru, vrátane zabezpečenia protokolu o vykonaní štátnej expertízy ministerstva dopravy a dokumentáciu pre územné rozhodnutie s právoplatným územným rozhodnutím a schvaľovacím rozhodnutím. Projektová dokumentácia má byť vypracovaná samostatne pre každú zo siedmich zastávok na úseku v Bratislave: Devínska Nová Ves, Lamačská brána, Patrónka, Mladá garda, Trnávka, Ružinov a Vrakuňa.

Súvisiace články

Aktuálne správy