Podielové fondy s čistými predajmi za 6,7 mil. eur

Podielové fondy evidovali v minulom týždni kladné čisté predaje v objeme 6,7 mil. eur. V medzitýždennom porovnaní je to pokles o zhruba 2,1 mil. eur. Celkovo vykázali fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) v pätnástom týždni predaje za 43,53 mil. eur a spätné nákupy vo výške 36,84 mil. eur.

Z ôsmich typov fondov bolo v uplynulom týždni v pluse šesť. Najvyšší kladný objem čistých predajov evidovali zmiešané fondy v sume 4,66 mil. eur. S odstupom na druhom mieste boli realitné fondy s objemom 1,56 mil. eur. V mínuse skončili dva typy fondov. Akciové fondy boli v mínuse 1,38 mil. eur a dlhopisové fondy vo výške 311,8 tis. eur.

Z jednotlivých správcovských spoločností dosiahla v minulom týždni najvyššie čisté predaje vo výške 7,18 mil. eur spoločnosť Asset Management Slovenskej sporiteľne. Druhou v poradí bola firma Prvá penzijná, ktorá evidovala sumu 2,59 mil. eur. Na opačnom konci zoznamu so zápornými čistými predajmi v sume 3,55 mil. eur skončila spoločnosť ESPA (AM SLSP).

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 15. týždni na:

http://webnoviny.sk//include_wbn/system-suborov/4491-udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov-v-15-tyzdni.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy