Rezort dopravy spustil súťaž na poradcu k obchvatu Bratislavy za 6,1 milióna eur

Ministerstvo dopravy už spustilo súťaž na poradcu, ktorý má vyhodnotiť možné spôsoby výstavby diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7. Tieto úseky majú v budúcnosti tvoriť obchvat Bratislavy. Rezort dopravy predpokladá cenu za poradcu vo výške 6,1 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).
Oznámenie o vyhlásení súťaže je zverejnené vo vestníku verejného obstarávania. „Nový poradca bude poskytovať komplexné poradenstvo pri zadávaní a realizácii výstavby diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7,“ priblížil hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa.
V prípade, ak sa podľa jeho slov potvrdia predpoklady ministerstva a tieto úseky sa budú stavať prostredníctvom projektu verejno-súkromného partnerstva (PPP), bude poradca poskytovať aj ďalšie služby. A to právne poradenstvo, technickú i finančnú podporu v súvislosti s koncesnou zmluvou na projektovanie, výstavbu aj jeho financovanie.
Zákazka na poradcu je plánovaná na obdobie štyroch rokov. Záujemcovia môžu predkladať svoje ponuky do 15. mája tohto roku. Na vyhodnotenie súťaže ministerstvo použije elektronickú aukciu.

Súvisiace články

Aktuálne správy