Zisk spoločnosti Coca-Cola klesol v 1. štvrťroku o vyše 7 %

Americká nápojová spoločnosť Coca-Cola zaznamenala v 1. štvrťroku pokles zisku o vyše 7 %, keď výsledky ovplyvnil najmä silný kurz dolára, ako aj slabší predaj sýtených nápojov. Na druhej strane, predaj nesýtených nápojov vzrástol a výsledky boli v súlade s očakávaniami trhov. Informovali o tom agentúra AP a portál RTTNews.
Najväčší výrobca nealkoholických nápojov na svete uviedol, že zisk za prvé tri mesiace tohto roka dosiahol 1,62 miliardy USD (1,17 miliardy eur), čo na akciu predstavuje 36 centov. V rovnakom období predchádzajúceho roka dosiahla spoločnosť zisk na úrovni 1,75 miliardy USD alebo 39 centov na akciu. V medziročnom porovnaní to znamená pokles o 7,5 %.
Bez započítania jednorazových položiek dosiahol zisk na akciu 44 centov, čím spoločnosť splnila očakávania analytikov. Čisté prevádzkové tržby klesli o 4 % na 10,58 miliardy USD. V tomto ukazovateli firma mierne prekonala očakávania trhov, ktoré počítali s tržbami len na úrovni 10,5 miliardy USD.
Predaj sýtených nápojov spoločnosti klesol vo svete medziročne o 1 %, na druhej strane, predaj nesýtených nápojov sa zvýšil, a to o 8 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy