bauMax neplánuje na Slovensku zatvorenie ani jednej veľkopredajne

Vedenie bauMaxu, rakúskej a medzinárodnej obchodnej siete so stavebným a iným sortimentom pre domácnosti neplánuje zatvorenie ani jednej svojej veľkopredajne na Slovenku. V rozhovore pre agentúru APA to dnes uviedol nový šéf reťazca Michael Hürter. To isté platí aj pre Rakúsko, Česko a Maďarsko.
bauMax nechce úplne odísť ani z Turecka. Hürter, ktorý vedie sieť od minulého mesiaca, tým mení doterajšiu stratégiu firmy. Kompletný odchod z Turecka sa za jeho predchodcu pokladal za dohodnutú záležitosť.
Podľa Hürtera vedenie pripravilo program silného znižovania prevádzkových nákladov obmedzením času predaja a znížením sortimentu.
Hürter sa ešte nechcel vyjadriť o zatváraní veľkopredajní, ktorých má v krajinách strednej a východnej Európy (KSVE) spolu 90. Informáciu zverejní do dvoch týždňov.
Dlh firmy dosiahol asi 1 miliardu eur. Z nej tvoria úvery na prevádzku 350 miliónov eur a 650 miliónov dosahujú zabezpečené hypotekárne úvery.
Hürter už konsolidoval obchodné firmy ako Plus a Lidl England. Dôrazne však vylúčil, že chce v strednej a východnej Európe zatvoriť polovicu filiálok bauMaxu.
Jeho zámerom je, aby bol koncern v polovici roku 2016 v zásade zdravým. Od júna by mu k tomu mal pomáhať aj on-line predaj, ktorý by mohol bauMaxu zvýšiť tržby o milióny eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy