Opel chce byť na európskom trhu s osobnými autami dvojkou

Automobilka Opel, nemecká dcéra amerického koncernu General Motors (GM), by mohla podnikať so ziskom už na budúci rok. DPA sa odvoláva na vyjadrenie šéfa správnej rady automobilky Karla-Thomasa Neumanna pre dnešné vydanie denníka Wall Street Journal Deutschland. Manažér však dodal, že pôsobí veľmi veľa faktorov, ktoré sa nedajú ovplyvniť, preto vedenie Opela nechce meniť svoju staršiu prognózu a zostáva pri jej závere, že sa dcéra GM dostane k pozitívnej celoročnej bilancii v roku 2016.
Zmena vo výnosoch k lepšiemu nepríde sama od seba. Bude ešte náročná a jej uskutočňovanie bude vyžadovať ďalšie hlboké zásahy. Dlhodobý cieľ Opela zostáva – znovu sa chce stať dvojkou na európskom trhu s osobnými autami.
Opel v poslednom období už svoju prevádzkovú stratu silno znížil. Ako správnym sa ukázal ozdravný kurz, ktorý preň schválilo vedenie GM. Vlani sa znížila prevádzková strata Opela v európskom podnikaní voči roku 2012 o viac ako 50 % na 623 miliónov eur.
Opel však na každom predanom svojom vozidle prerába. Vlani to bolo 607 eur, predvlani 1341. Čísla sú v štúdii, ktorú vypracovalo Center Automotive Research (CAR) Univerzity Duisburg-Essen.

Súvisiace články

Aktuálne správy