Štátnej zdravotnej poisťovni dodá elektrinu firma Pow-en

Všeobecná zdravotná poisťovňa si vybrala na nasledujúce dva roky aj dodávateľa plynu. Stal sa ním Slovenský plynárensky priemysel.

Najväčšia zdravotná poisťovňa na Slovensku patriaca štátu sa rozhodla pre alternatívneho dodávateľa energií. Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP) dodá elektrinu spoločnosť Pow-en. Alternatívny dodávateľ za svoje služby zinkasuje počas dvoch rokov takmer 217 tisíc eur. Čo sa týka dodávok plynu, zostala zdravotná poisťovňa pri tradičnom dodávateľovi – Slovenskom plynárenskom priemysle, ktorý za svoje služby utŕži počas dvoch rokov 484 tisíc eur.

Zdravotná poisťovňa vďaka tendru ušetrila. Predpokladala totiž, že na elektrinu bude musieť vynaložiť za 24 mesiacov vyše 534 tisíc eur. Na plyn si poisťovňa odkladala viac ako 557 tisíc eur. Tak pri elektrine ako aj pri plyne sa do výberového konania prihlásili dvaja záujemcovia. Zdravotná poisťovňa ako obstarávateľ sa rozhodoval medzi záujemcami len na základe výhodnejšej ponúknutej ceny.

VšZP je najväčšou zdravotnou poisťovňou na Slovensku. Jej 100-percentným akcionárom je štát. Na trhu pôsobí 15 rokov, pričom 64 % obyvateľov Slovenska patrí medzi jej klientov. V roku 2010 sa VšZP zlúčila so Spoločnou zdravotnou poisťovňou.

Súvisiace články

Aktuálne správy