Namiesto bonusov čakajú zamestnancov bankového gigantu tučné výplaty

, FT Foto:SITA

V Deutsche Bank môžu sa môžu zvýšiť mzdové náklady aj o niekoľko stoviek miliónov eur. Približne 3700 zamestnancom sa banka chystá zvýšiť mzdy, tým by sa najväčšej nemeckej banke podarilo obísť obmedzenie na vyplácanie bonusov, píše Financial Times. Platy generálnych riaditeľov by sa tiež významne pohli smerom hore.

Podľa nových pravidiel môžu banky v Európe vyplácať svojim zamestnancom výkonnostné prémie maximálne do výšky dvojnásobku platu. Deutsche Bank je tak nútená požiadať o súhlas pre uplatnenie tohto pravidla na valnom zhromaždení akcionárov.

V prípade tých zamestnancov, ktorým ročný bonus presahuje dvojnásobok platu, zdvihne banka mesačnú mzdu. V tomto roku by spomínaný krok mal podľa interných odhadov dvihnúť mzdové náklady o 291 miliónov eur. Deutsche Bank je prvou bankou, ktorá vydala takýto odhad.

Generáli Deutsche Bank Anshu Jain (vpravo) a Juergen Fitschen

Deutsche Bank sa v minulosti preslávila tým, že vyplácala vyššie prémie za výkonnosť, než konkurencia. V minulom roku dostalo 1709 zamestnancov banky vyššiu prémiu ako dvojnásobok mzdy, a keby sa nezaviedli obmedzenia, mohlo s týmto extra príjmom rátať viac ako 2000 zamestnancov.  Deutsche Bank tiež oznámila , že generálni riaditelia Anshu Jain a Jürgen Fitschen si platovo polepšia takmer o dve tretiny, u každého z nich na 3,8 milióna eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy