Slovnaft prevedie zisk 8,2 mil. eur do nerozdeleného zisku

Presunom vlaňajšieho zisku na účet nerozdeleného zisku chce spoločnosť Slovnaft zabezpečiť zdroje pre budúce investície. Akcionárom tento rok dividendy nevyplatí.

Spoločnosť Slovnaft, a. s. prevedie vlaňajší čistý zisk vo výške 8,17 mil. eur do nerozdeleného zisku minulých rokov z dôvodu plánovaných rozsiahlych rozvojových investícií. Rozhodlo o tom vo štvrtok riadne valné zhromaždenie spoločnosti s tým, že akcionárom tento rok dividendy nevyplatí. Presunom vlaňajšieho zisku na účet nerozdeleného zisku chce Slovnaft zabezpečiť zdroje pre budúce investície. „Dôvodom je potreba finančných prostriedkov pre rozvojové investície v nasledujúcich rokoch, ktoré podporia naše trhové pozície doma i v zahraničí a prispejú k dlhodobo pozitívnym výsledkom spoločnosti,” povedal novozvolený predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Slovnaftu Oszkár Világi.

Akcionári prerokovali aj výročnú správu spoločnosti a schválili riadnu individuálnu a konsolidovanú účtovnú závierku za rok 2013. Tiež odsúhlasili, že spoločnosť bude môcť pri splnení určených podmienok nadobúdať vlastné akcie. „Tie by následne mohla použiť napríklad ako protiplnenie pri vybraných obchodných transakciách alebo ich využívať v rámci programu odmeňovania. Podobné pravidlá platia aj pre materskú spoločnosť MOL so sídlom v Budapešti,“ informoval hovorca Slovnaftu Anton Molnár. Možnosť nadobúdania vlastných akcií spoločnosťou nie je totožná s ponukou na prevzatie, ani s povinnou ponukou na prevzatie v zmysle zákona o cenných papieroch.

Skupina Slovnaft je integrovanou rafinérsko-petrochemickou skupinou. Spoločnosť na konci septembra minulého roka prevádzkovala 212 čerpacích staníc. Slovnaft je členom medzinárodnej ropnej a plynárenskej skupiny MOL, ktorá v spoločnosti vlastní 98,4 % akcií.

Súvisiace články

Aktuálne správy