Výtlky na cestách ubudli, hrozbou je aj naďalej zver

Allianz – Slovenská poisťovňa zaznamenala oproti minulej zime 85-% pokles počtu poistných udalostí spôsobených výtlkmi. V podstatnej časti sa na tom podieľa tohtoročná miernejšia zima a s tým súvisiace nižšie škodové udalosti spôsobené nekvalitou ciest.
Ako povedal dnes na stretnutí s novinármi Jozef Hrdý z Allianz – SP, minuloročná zima nebola pre motoristov priaznivá. Následkom niekoľkomesačných mrazov a sneženia slovenské cesty mnohokrát pripomínali skôr slalom medzi výtlkmi. Celková výška spôsobenej škody bola takmer 2 milióny eur, čo bolo niekoľkonásobne viac ako v predchádzajúcich rokoch.
Na druhej strane rastúci trend zaznamenáva poisťovňa v súvislosti s miernou zimou a teplým počasím v rámci škôd spôsobených na slovenských cestách zvýšeným výskytom lesnej a poľnej zveri.
Pravidlá cestnej premávky hovoria, že pri zníženej viditeľnosti by mali vodiči sledovať nielen cestu pred sebou, ale aj jej bezprostredné okolie. Mali by tiež znížiť rýchlosť, aby boli schopní vozidlo zastaviť na vzdialenosť, na ktorú majú rozhľad. A to nielen na jar, ale po celý rok. Každú nehodu so zverou sú vodiči povinní oznámiť polícii.

Súvisiace články

Aktuálne správy