Poistiť si lásku sa oplatí: V Číne vynáša manželstvo viac ako vklady v banke

, hír24 Foto:SITA

Môže byť garanciou dlhoročného manželstva, alebo dokonca poslúži ako dobrá investícia. Špeciálny poistný produkt sa manželským párom v Číne predáva ako "poistenie lásky ".

Poistenie manželstva ponúka niekoľko národných a regionálnych spoločností vo východoázijských krajinách. Existuje niekoľko druhov takéhoto poistenia.

Okrem zaplatenej sumy sa po piatich rokoch manželstva môžu manželia vďaka poisteniu dostať až k 30 percentnému navýšeniu vkladu. Jedinou podmienkou je, aby sa nerozviedli, v takom prípade totiž prídu o celú prémiu. Poistenie je atraktívne, pretože prináša výrazne lepšie úroky, ako ponúkajú bankové vklady.

K dispozícii je tiež forma poistenia, ktorá hrá do karát predovšetkým manželkám. Ak manželský pár zvolí produkt "Poistenie proti trojke", vstupnú investíciu musí zaplatiť manžel. Tá sa pohybuje okolo troch tisíc jüanov (asi 350 eur). V prípade rozvodu ale celý vklad, vrátane úrokov, získa manželka.

Manželské poistky ponúkajú takmer všetky významné poisťovne v krajine, popularita produktu neustále rastie. Najstaršia forma takejto zmluvy sa po prvý krát objavila v roku 1996, kedy s novým nápadom prišiel istý šikovný podnikateľ.

Súvisiace články

Aktuálne správy