Od mája sa bude dať na poštách vybaviť aj výpis z listu vlastníctva

Od mája tohto roku si ľudia budú môcť vybaviť výpis z listu vlastníctva aj na poštách, konkrétne na jej 213 pobočkách po celom Slovensku. V lete by mala pribudnúť ďalšia služba, získanie odpisu a výpisu z registra trestov. Také sú plány Slovenskej pošty na najbližšie obdobie, o ktorých na dnešnom stretnutí s novinármi informoval generálny riaditeľ spoločnosti Tomáš Drucker.
„Slovenská pošta už od mája tohto roku chce priniesť zákazníkom výpis z listu vlastníctva a v priebehu letných mesiacov by sme radi priniesli v spolupráci s generálnou prokuratúrou aj službu výpisu a odpisu z registra trestov,“ avizoval Drucker. Týchto 213 pobočiek pôšt už aj v súčasnosti prináša doplnkové služby. Ľudia si v nich môžu napríklad požiadať o výpis z obchodného registra či získať informácie z technického preukazu auta.
Pošta by však do budúcnosti chcela v rozširovaní služieb pokračovať. Momentálne podľa Druckera diskutuje aj so zdravotnými poisťovňami o možnosti ponúkania základných služieb pre ľudí, ktoré často potrebujú. Išlo by napríklad o výpis z karty poistenca či o rôzne potvrdenia pre živnostníkov a podnikateľov o zaplatení zdravotného poistenia.
Okrem toho sa chce pošta uberať aj cestou spolupráce s energetickými firmami. Už dnes zabezpečuje odpočty plynomerov. „Ambíciou pošty je stať sa dominantným hráčom práve v oblasti odpočtov energií,“ zdôraznil Drucker.

Súvisiace články

Aktuálne správy