Predaj automobilov vo Francúzsku v marci posilnil o 8,9 %

Informovalo o tom Francúzske združenie výrobcov áut (CCFA) s tým, že motorom rastu boli francúzske automobilky PSA Peugeot Citroën a Renault

Predaj automobilov vo Francúzsku v marci stúpol o 8,9 %. Informovalo o tom Francúzske združenie výrobcov áut (CCFA). Motorom rastu boli francúzske automobilky PSA Peugeot Citroën a Renault. Minulý mesiac počet zaregistrovaných vozidiel posilnil na 179 871 automobilov, keď v marci minulého roka sa zaregistrovalo 165 162 vozidiel.

Zotavovanie európskeho trhu s automobilmi je zatiaľ nerovnomerné. V decembri minulého roka automobilový trh posilnil o 9,4 %, v januári a vo februári však stagnoval. „Objavuje sa mierne zotavenie, mali by sme však byť aj naďalej opatrní,“ povedal hovorca CCFA Francois Roudier. „Stále sme v krízovom režime,“ doplnil.

Údaje Európskeho združenia výrobcov automobilov (ACEA) však hovoria o raste automobilového trhu v Európe. Predaj áut v EÚ a krajinách Európskeho združenia voľného obchodu (EZVO) vo februári medziročne vzrástol o 7,6 % na 894 730 vozidiel.

Súvisiace články

Aktuálne správy