Pobočka BKS Bank ku koncu vlaňajška s úvermi za 45,8 mil. eur

Objem vkladov bol v sume 17,1 mil. eur

BKS Bank AG, pobočka zahraničnej banky v SR, evidovala ku koncu minulého roka bilančnú sumu na úrovni 45,9 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to nárast o zhruba 16 %. Objem vkladov bol ku koncu vlaňajška v sume 17,1 mil. eur. Banka na Slovensku pri poskytovaní nových úverov postupuje podľa nej veľmi selektívne, aby sa úverové riziko udržalo na čo najnižšej úrovni. V závere roka predstavoval úverový objem 45,8 mil. eur pri medziročnom raste o 16 %.

„Našim cieľom pre rok 2014 je pomaly a trvalo rozvíjať náš podiel na trhu, a to rozširovaním spektra našej ponuky,“ povedal vedúci BKS Bank na Slovensku Peter Malo. Ako pokračoval, spoločnosť pripravuje ponuku platobných kariet a firemným klientom chce ponúknuť riešenie on-line bankingu. „Strednodobo budeme budovať sieť našich pobočiek,“ dodal Malo.

BKS Bank je aktívna aj na slovenskom lízingovom trhu. Lízingová spoločnosť BKS-Leasing, a. s. sa v minulom roku transformovala na BKS Leasing, s. r. o. Slovenský lízingový trh zotrval podľa vyjadrení firmy aj vlani v tieni konjunktúry. Preto podľa BKS stagnoval aj objem lízingového obchodu, ktorý dosiahla firma BKS-Leasing, a to na úrovni približne 30 mil. eur.

BKS Bank AG, pobočka zahraničnej banky v SR, bola do obchodného registra zapísaná 1. novembra 2010. Po skúšobnej prevádzke od januára 2011 začala banka v marci poskytovať služby pre firemnú klientelu. Svoje zastúpenie otvorila na Slovensku ešte koncom júna 2007, pretože ako partner pri cezhraničných finančných operáciách týkajúcich sa Slovenska chcela rozširovať svoju obchodnú činnosť za hranice Rakúska. V októbri 2007 zástupcovia BKS informovali, že sa banka stala 100-percentným vlastníkom slovenskej spoločnosti Kofis Leasing, ktorá sa premenovala na BKS-Leasing.

Súvisiace články

Aktuálne správy