Ako deaktivovať dôchodkovú bombu: Vezmime na starobu bohatým

, NBER Foto:mit;SITA

Dôchodcovia v starnúcej spoločnosti nemôžu rátať s ničím dobrým. Najlepšie čo môžu urobiť, je vziať si svoj osud do vlastných rúk a začať si na penziu sporiť. A to aj v prípade, že dovtedy štát niečo vymyslí.

V Spojených štátoch tvorili v roku 1950 obyvatelia nad 65 rokov len 8,1 percenta populácie. V roku 2000 však už 12,4 percenta a tento podiel na základe odhadov vzrastie v roku 2050 na 20,9 percenta. Na základe tohto takéhoto trendu starnutia spoločnosti je jasné, že čoraz menej ľudí bude musieť dať do kopy dôchodky pre čoraz viac záujemcov o penziu. To povedie k značným tlakom nielen v USA, ale vo všetkých krajinách s podobnou demografiou. Hlavným problémom je, že dôchodok zvyčajne vyžaduje dlhodobú stratégiu, čiže na ťažkosti očakávané v roku 2050 sa musí nájsť riešenie už teraz.

James M. Poterba, ekonóm z amerického výskumného centra NBER, vo svojej štúdii zdôrazňuje, že problémy súvisiace so starnutím spoločnosti sa objavia predovšetkým u obyvateľstva nachádzajúceho sa v tretine najnižších príjmov. Tam sú totiž penzisti v drvivej väčšine odkázaní výhradne na vyplácanie verejných dôchodkov a keď tieto bude štát nútený okresať, dotkne sa to najvýraznejšie samozrejme ich.

Na zmiernenie zdanlivo nevyhnutného sociálneho napätia prichádzajú do úvahy dve možnosti. Prvou je, že si jednotlivci, najmä však mladí ľudia, ktorí dnes žijú v dolnej tretine príjmov, vezmú svoj ​​osud do vlastných rúk. Okrem štátnych peňazí by tak na starobu čerpali aj z vlastných súkromných penzijných úspor. V tejto verzii však treba rátať s niekoľkými komplikáciami. Ľuida pohybujúci sa v najnižšej príjmovej tretine majú priemerne nižšiu kvalifikáciu, ako tí z vyšších tretín. Bez potrebného vzdelania je ale veľmi ťažké, až nemožné nájsť si lepšie platenú prácu. Preto ani dlhodobejší plán, ako odkladať  úspory počas niekoľkých desaťročí, nie je veľmi reálny.

Ak si však najnižšia príjmová vrstva nedokáže vlastnými silami zo svojej mzdy na dôchodok odkladať, a zároveň kvôli prestarnutiu spoločnosti sa týmto ľuďom bude na starobu vyplácať od štátu menej, budú čeliť vážnemu zhoršeniu kvality života. Je tu však aj druhá možnosť, keď štát, pri určovaní výšky dôchodku zvýhodní obyvateľstvo z dolnej príjmovej tretiny. Stačí na to preskupenie dôchodkov, inými slovami dolná tretina získa na úkor tej hornej.

Otázkou samozrejme zostáva, či bude (americká) vláda ochotná a hlavne schopná prerozdeliť tento príjem. Bolo by nezodpovedné dávať v tejto otázke nejaké predpovede, preto ekonóm Poterba prichádza s odporúčaním, ktoré dnes počúvame z každej strany. Tí, ktorí to dokážu, by mali začať na svoju starobu sporiť čo najskôr. Na dôchodcov v prestarnutej spoločnosti totiž, z finančného hľadiska, nečaká nič dobré.

Súvisiace články

Aktuálne správy