Potvrdenie o výplate dôchodku vydá Sociálna poisťovňa aj na počkanie

V tomto období občania vo zvýšenej miere žiadajú potvrdenia o vyplatenom dôchodku za jednotlivé mesiace kalendárneho roka 2013 k daňovému priznaniu. Potrebujú ho k posúdeniu nároku na ďalšie dávky vyplácané Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny, resp. k posúdeniu nároku na štipendium vysokoškolákov.
Sociálna poisťovňa na žiadosť občana vyhotoví potvrdenie zväčša na počkanie. Ak však bol dôchodok priznaný v minulom roku, alebo bola vykonaná zmena vo vyplácaní dôchodku, nie je možné potvrdenie vyhotoviť na počkanie. Preto poisťovňa odporúča, aby o vyhotovenie potvrdenia požiadali občania čo najskôr a neodkladali to na posledný termín.
O vyhotovenie potvrdenia je možné požiadať osobne v ktorejkoľvek pobočke Sociálnej poisťovne alebo v Informačno-poradenskom centre ústredia Sociálnej poisťovne, telefonicky na bezplatnej linke Sociálnej poisťovne 0800 123 123; elektronicky prostredníctvom formulára pre otázky na webovej stránke Sociálnej poisťovne www.socpoist.sk.
Žiadať možno aj písomne na adrese: Sociálna poisťovňa, ústredie, 29. augusta 8, 813 63  Bratislava. Táto forma je však zdĺhavá, preto ju poisťovňa neodporúča.
TASR informovala Sociálna poisťovňa.

Súvisiace články

Aktuálne správy