Podielové fondy vykázali záporné čisté predaje

Otvorené podielové fondy vykázali za minulý týždeň celkové predaje za 36,16 mil. eur. Spätné nákupy dosiahli objem 41,19 mil. eur.

Podielové fondy zaznamenali v desiatom obchodnom týždni záporné čisté predaje v objeme 5,03 mil. eur. V medzitýždennom porovnaní tak poklesol ich objem o 16,07 mil. eur, keďže v týždni predtým čisté predaje dosiahli kladnú hodnotu 11,04 mil. eur. Celkovo tak vykázali fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) predaje za 36,16 mil. eur a spätné nákupy vo výške 41,19 mil. eur.

 

Z jednotlivých typov fondov bolo v uplynulom týždni šesť v plusových hodnotách a rovnako šesť skončilo v mínuse. Najvyšší prílev zdrojov smeroval v uplynulom týždni do zmiešaných fondov, a to v objeme 4,03 mil. eur. Druhý najvyšší kladný objem čistých predajov si pripísali fondy fondov, do ktorých medzitýždenne pribudlo 1,62 mil. eur. V poradí tretí najvyšší objem dosiahli špeciálne fondy cenných papierov, konkrétne v sume 1,43 mil. eur. Na druhej strane, najvyšší záporný objem čistých predajov vykázali akciové fondy, a to vo výške 9,36 mil. eur. Druhý najvyšší medzitýždenný odlev zdrojov so sumou 2,74 mil. eur zaznamenali fondy krátkodobých investícií. Tretí najvyšší záporný objem čistých predajov vo výške 1,33 mil. eur v minulom týždni evidovali fondy peňažného trhu.

Z jednotlivých správcovských spoločností v minulom týždni dosiahla najvyššie čisté predaje vo výške 3,97 mil. eur spoločnosť VÚB Asset Management. Druhou v poradí bola správcovská spoločnosť Prvá penzijná, ktorá vykázala kladné čisté predaje v objeme 2,8 mil. eur. Na opačnom konci zoznamu so zápornými čistými predajmi vo výške 10,93 mil. eur skončila spoločnosť Tatra Asset Management.
 

Súvisiace články

Aktuálne správy