VÚB získala ďalších 35 mil. eur z vlaňajšej zmluvy s EIB

VÚB banka na základe rámcovej úverovej zmluvy s Európskou investičnou bankou (EIB) získala druhú tranžu vo výške 35 mil. eur. Investície môžu smerovať do regionálneho rozvoja, na podporu životného prostredia, či na rozvoj vedomostnej ekonomiky. Podľa vyjadrení VÚB banky ide o pokračovanie z pôvodnej zmluvy, ktorú obe strany uzatvorili ešte v druhej polovici februára 2013 na celkovú sumu 70 mil. eur. Prvú tranžu v objeme 35 mil. eur banka získala 14. júna 2013.

Nové zdroje sú určené pre malé a stredné podniky, veľké korporácie a mestá a obce. Klienti ich môžu čerpať formou investičného úveru alebo lízingu. Firmy môžu z úveru financovať napríklad výstavbu výrobných hál, zariadení alebo nákup technológií. Hlavným benefitom je podľa VÚB výhodnejšia úroková sadzba. Podmienkou čerpania je minimálny objem úveru 40 tis. eur, projektové investičné náklady v limite od 40 tis. eur do 25 mil. eur a lehota uskutočnenia projektu od troch do piatich rokov, čo však závisí aj od typu klienta.

VÚB bola do obchodného registra zapísaná v roku 1992. Poskytuje retailové a komerčné bankové služby. Je členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. VÚB banka má aj jednu pobočku v Českej republike.

Súvisiace články

Aktuálne správy