Šesť najväčších mýtov o milionároch

, dailyworth Foto:photl;SITA

Mnoho ľudí si myslí, že aj keby to bolo určite pekné, nikdy sa boháčmi nestanú. Je to pre nich úplne nedosiahnuteľný sen. Pravda je však iná. Ak chcete žiť pohodlne vo svojom penzijnom veku, budete na to potrebovať nemalú finančnú rezervu.

Našťastie existuje mnoho spôsobov ako zarobiť. Mladá autorka knihy "Prípadný milionár," Jaime Tardy sa rozprávala s viac ako 100 americkými milionármi z rôznych oblastí života, ktorí svoj prvý milión získali na desiatky rôznych spôsobov. Buď sa od začiatku venovali svojmu vlastnému podnikaniu, investovali na akciovom trhu, alebo zarobili na nehnuteľnostiach. Ale to nie sú jediné možnosti. Ak sa pustíte svojou vlastnou cestou, musíte sa vysporiadať s mýtami, ktoré milionárov obklopujú. Tu je šesť najbežnejších.

1. Milionári sú múdrejší
Ľudia majú tendenciu milionárov povyšovať. Istotne musia byť lepší, alebo múdrejší ako všetci ostatní, ak dosiahli taký cieľ. Ale toto všeobecné tvrdenie jednoducho nie je pravda. Milionári sú obyčajní ľudia, ktorí dosiahli mimoriadnych cieľov, ale aj oni robia chyby, ako každý iný. Aj oni sa pravdepodobne dostali do dlhov a museli sa z nich vyhrabať. Tiež mali projekty, ktoré zlyhali. Väčšina z nich sa po rebríku smerom hore niekoľkokrát potkla. To čo milionári majú, je talent pre stanovenie cieľa a práca na jeho dosiahnutí. Rovnako sa musia vysporiadať s neočakávanými banálnymi výdavkami keď praskne vodovod, zvyšuje sa zdravotné poistenie, alebo nastanú problémy s autom. Jednoducho sú neustále v pohybe vpred aj cez zdanlivo často neodstrániteľné prekážky, ktoré musia prekonávať.

2. Milionári majú šťastie
Milionári sú najšťastnejší, je to tak? Vyhrali v lotérii, narazili na zlatú baňu už pri prvých pokusoch s podnikaním, alebo náhodne získali vysnívanú prácu s rozprávkovým platom. Nie, tak to v skutočnosti nie je. Šťastie nie je faktorom pre dosiahnutie úspechu. Skôr, naopak, úspešní ľudia sú strojcom vlastného šťastia. Koniec koncov nápad za milión je k ničomu, pokiaľ ho niekto nezrealizuje. Bobby Casey je zakladateľ spoločnosti na ochranu majetku. Jeho príbeh začínal obiehaním obchodov a kancelárskych budov. "Išiel som do najmenej 60 obchodoch, než som konečne našiel ten, ktorý sa spýtal: "Koľko si účtujete?". Casey nemal peniaze, v tej dobe bol v mínuse kvôli dlhom z kreditných kariet. Jazdil autom niekoľko týždňov a vždy počúval to isté. Nie, nie, nie. Na otázku, čo si myslí, že by sa stalo, keby sa zastavil skôr, ako v tom zlomovom 60. obchode odpovedal. "Nezastavil by som sa, ani keby som mal obehnúť 300 obchodov."

3. Milionári žijú v luxuse
Všetci si myslia, že milionári žijú v luxusných domov a jazdia na drahých športových autách. Realita? Milionári sú často ľudia od vedľa jazdiaci na Honde, či Volve. Samých seba opisujú ako skromných, často míňajú svoje peniaze len na zopár potrebných vecí, ktoré sú pre nich veľmi dôležité. Príkladom je slávny miliardár Warren Buffett, ktorý stále žije v dome, ktorý kúpil v roku 1958 za 31 500 amerických dolárov. Vo väčšine prípadov sa milionári dostali tam, kde sú práve preto, že dokážu sporiť a žiť skromne. Vzdelávajú sa, aby dokázali voliť rozumné rozhodnutia, nezostanú prešľapovať na mieste len preto, že už majú na konte milión.

4. Miliionári sa dobre narodili
Ďalší mýtom je, že milionári sa narodili do dobrej rodiny, alebo majetok zdedili. Ale to nie je až tak častý prípad. V nedávnom prieskume Fidelity Investments sa píše, že 86 percent milionárov sa k bohatstvu prepracovali sami. Taká Dani Johnsonová, autorka bestselleru "Prvé kroky k bohatstvu " a veľmi populárnych seminárov o úspechu, začala na samom dne. Potom, čo nemala ideálne rodinné podmienky v celom svojom detstve, skončil a v 17- tich tehotná. Po krátkom manželstve, vo veku 21 rokov sa z nej stáva zadlžená bezdomovkyňa. Stále chcela urobiť svoj život lepším a zmeniť svoju situáciu. Potom, čo navštevovala prednášky, kde štyria milionári hovorili o tom, ako sa postarali o svoje príjmy prostredníctvom obchodu, Johnsonová sa rozhodla, že to stojí za pokus. Jej kľúčom k úspechu nebola bohatá rodina. Svoje prvé podnikanie začala z kufra svojho auta a pomocou telefónneho automatu. Za prvé štyri dni mala zisk 2000 dolárov. Ďalší mesiac, zatiaľ čo stále pracovala na čiastočný úväzok ako servírka, zarobila 6500 dolárov a jej príjem už len letel smerom hore. Dnes učí ostatných, ako budovať svoj úspech, bez ohľadu na to, kde začínajú.

5. Milionári sú smelí
Môže sa zdať, že jediný spôsob, ako sa stať milionárom, je vyraziť plnou parou vpred a prevziať na seba mnoho rizík. S tým sa ale viažu obavy, čo je úplne normálne aj v kruhu úspešných. Päťdesiat sedem percent opýtaných milionárov v rozhovoroch pre Jaime Tardyovú uviedlo, že sa báli pred začiatkom vlastného podnikania. Bol to strach zo zlyhania, zo sklamania rodiny, strach zo straty všetkého.To bol prípad aj Anity Crook, zakladateľky známej kabelkovej firmy Pouchee, ktorá skočila do hlbokej vody bez akejkoľvek predchádzajúcej podnikateľskej skúsenosti. "Každý, kto ma pozná, vie, že nie som predajca,“ hovorí. "Bola som vydesená pri ceste do prvého obchodu, aby som sa im niečo pokúsila predať, navyše niečo, čo som sama vyrobila. Neviem dobre spracovať odmietnutie, takže som bola nachystaná vybehnúť z obchodu s plačom, ak by sa môj tovar niekomu nepáčil " Ale vedela, že to musí skúsiť, bol to jediný spôsob, ako predať svoj ​​produkt. Hneď ako počula "áno" z niekoľkých obchodov, začala si veriť a neustále napredovala. 
Úspech si vyžaduje určité riziko, ale múdri milionári sa naučili, ako preskúmať možnosti a analyzovať riziká. Na základe malých testov dopredu zisťujú, či nápad bude fungovať. Snažia sa získať čo najviac informácií aby nerobili zlé investície. Väčšina milionárov našla zlatú strednú cestu medzi optimizmom a pesimizmom, prišli na to, ako skúmať možnosti realisticky. Neúnavne sa učia veci predvídať vopred, aby sa ubezpečili, že ich investícia sa oplatí.

6. Milióny len z dobrého platu a podnikania
Je pravda, že veľa milionárov získalo peniaze tým, že rozbehli, alebo predali svoje podnikanie, alebo mali dobre platenú pozíciu vo firme. Ale to rozhodne nie je jediný spôsob, ako zhromaždiť milión dolárov. Vo svojej knihe "Učiteľ milionár“, Andrew Hallam vysvetľuje, ako dokázal našetriť cez milión dolárov z platu učiteľa ešte pred svojim odchodom do dôchodku. Zverejnil spôsob ako využil nízkonákladové fondy a svoj disciplinovaný prístup k sporeniu, investovaniu a životnému štýlu, aby si mohol na penziu užívať tak, ako väčšina jeho kolegov učiteľov rozhodne nie. Okrem investícií do akciového trhu, rovnako ako Hallam, aj iní milionári si zvýšili svoj príjem pridaním druhého zamestnania alebo pasívnych príjmov napríklad z investícií do nehnuteľností a prenájmov. Umelci, ktorí zo svojho každodenného zamestnania platia účty a investujú, môžu získať predajom vlastných autorských diel príjem navyše. Tí, ktorým ešte nikto nevypísal šek na milión dolárov, by to vzdávať nemali. Stále sa tak v budúcnosti môže stať, vyžaduje to len disciplínu, kreativitu a sústrediť sa na cieľ.

Súvisiace články

Aktuálne správy