Podielové fondy s kladnými predajmi za 21,59 mil. eur

Otvorené podielové fondy vykázali za minulý týždeň celkové predaje v objeme 50,24 mil. eur a spätné nákupy vo výške 28,65 mil. eur.

Podielové fondy zaznamenali v minulom týždni opäť kladné čisté predaje. Ich objem dosiahol 21,59 mil. eur, čo predstavuje oproti týždňu predtým nárast o 7,26 mil. eur. Celkovo vykázali fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) predaje za 50,24 mil. eur. Spätné nákupy pritom dosiahli hodnotu 28,65 mil. eur.

Z jednotlivých typov fondov bolo v uplynulom týždni osem v plusových hodnotách, štyri skončili naopak v mínuse. Najvyšší prílev zdrojov smeroval v minulom týždni do zmiešaných fondov, a to v objeme 9,21 mil. eur. Druhý najvyšší kladný objem čistých predajov evidovali dlhopisové fondy, do ktorých medzitýždenne pribudlo 5,12 mil. eur. V poradí tretí najvyšší objem evidovali fondy peňažného trhu, konkrétne v sume 3,13 mil. eur.

Na druhej strane, najvyšší záporný objem čistých predajov vykázali špeciálne fondy cenných papierov, a to vo výške 1,63 mil. eur. Druhý najvyšší medzitýždenný odlev zdrojov so sumou takmer 671 tis. eur zaznamenali špeciálne fondy profesionálnych investorov.

Z jednotlivých správcovských spoločností evidovala v minulom ôsmom týždni najvyššie čisté predaje vo výške 10,88 mil. eur spoločnosť Asset Management Slovenskej sporiteľne. Druhou v poradí bola správcovská spoločnosť VÚB Asset Management, ktorá dosiahla kladné čisté predaje v objeme 2,66 mil. eur. Na opačnom konci zoznamu so zápornými čistými predajmi vo výške 694 tis. eur skončila spoločnosť ESPA (AM SLSP).

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 8. týždni na:

http://webnoviny.sk//include_wbn/system-suborov/4231-udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov-v-8-tyzdni.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy