Česká Fio banka plánuje na Slovensku rozšíriť pobočkovú sieť

Pobočky by mali pribudnúť v Prešove, Poprade, Banskej Bystrici, Trenčíne, Trnave a Bratislave

Česká Fio banka plánuje do konca roka na Slovensku popri súčasných štyroch pobočkách otvoriť ešte ďalších šesť. Ako ďalej informoval český portál ihned.cz, v súčasnosti spoločnosť hľadá vhodné miesta pre nové pobočky, v niektorých majú už dohodnuté konkrétne priestory a prijímajú ľudí. Pobočky by mali pribudnúť v Prešove, Poprade, Banskej Bystrici, Trenčíne, Trnave a Bratislave. Avšak väčšinu biznisu bude spoločnosť aj naďalej riadiť z Čiech.

 

Expanzia slovenskej časti banky by sa mala uskutočniť nízkonákladovo. Nové kontokorenty, vlastné platobné karty, hypotéky, bežné účty a podobne by na Slovensku celkovo nemali banku stáť viac ako 10 mil. CZK, uviedol hovorca Fio banky Ján Franek. Zatiaľ využívajú prácu súčasných zamestnancov. Skutočné náklady začnú firme nabiehať až vo chvíli, keď budú pobočky v prevádzke a bude prijímať nových ľudí. Spoločnosť sa chce na Slovensku dostať na rovnakú úroveň, ako v Čechách. "Slovensko vždy tak trochu pokrivkávalo za Českom," povedal riaditeľ pre stratégiu a marketing Fio banky Jiří Vodička.

Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených na českom portáli, počas budúceho roka sa banka rozhodne, či ešte viac rozšíri slovenskú pobočkovú sieť. "Alebo možno zistíme, že sa to nepodarilo," povedal hovorca Franek. V tejto chvíli ďalšie následné kroky naplánované nemajú. Fio banka však predpokladá, že tento rok na Slovensku na svoje služby priláka 10 tis. nových klientov.

(1 EUR = 27,346 CZK)

Súvisiace články

Aktuálne správy