Už 50.000 klientov mBank je zapojených do nového systému

Prvých 50.000 zákazníkov mBank v SR a ČR už môže využívať nové internetové bankovníctvo, ktorého princípy predstavili zástupcovia banky začiatkom minulého týždňa v Bratislave.

Prvých 50.000 zákazníkov mBank v SR a ČR už môže využívať nové internetové bankovníctvo, ktorého princípy predstavili zástupcovia banky začiatkom minulého týždňa v Bratislave. Ďalších viac ako 600.000 zákazníkov príde na rad, podľa Martina Lupu z mBank, v ďalších týždňoch. Do vývoja a realizácie banka, ktorá vyvíja aktivity v Poľsku, na Slovensku a v Čechách, investovala 24 miliónov eur.
Počas prechodu na nové internetové bankovníctvo sa do nového systému preleje dvojročná transakčná história všetkých 673.000 zákazníkov mBank ČR a SR. V praxi to predstavuje 200 miliónov transakcií.
Prevod zákazníkov do nového internetového bankovníctva potrvá ešte niekoľko týždňov. Dokončený by mal byť do konca marca. Klienti, ktorí získajú prístup do nového IB, môžu až do konca apríla 2014 aj naďalej využívať pôvodný systém. Do oboch verzií IB sa prihlásia pomocou svojho existujúceho prihlasovacieho mena a hesla. Od 1. mája budú mať zákazníci mBank k dispozícii už len novú verziu IB.
Ako uviedol na bratislavskom stretnutí s novinármi jej generálny riaditeľ pre ČR a SR Roman Truhlář, nový softvér prináša desiatky nových funkcií umožňujúcich naplno využiť IT technológie 21. storočia. Klient má podľa jeho slov absolútny prehľad o svojich financiách a jednotlivé funkcie umožňujú aj ich podrobné plánovanie.
Internetové bankovníctvo je doménou najmä mladých ľudí a až 75 % klientov banky je vo vekovej kategórii pod 35 rokov.
V súčasnosti má mBank vo všetkých troch krajinách dovedna 4 milióny klientov.

Súvisiace články

Aktuálne správy