Podielové fondy s kladnými predajmi za vyše 25 mil. eur

Otvorené podielové fondy vykázali za minulý týždeň celkové predaje v objeme 61,01 mil. eur a spätné nákupy vo výške 35,58 mil. eur.

Otvorené podielové fondy dosiahli v minulom týždni opäť kladné čisté predaje. Ich objem dosiahol 25,43 mil. eur, čo predstavuje oproti týždňu predtým nárast o 19,4 mil. eur. Celkovo vykázali fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) predaje za 61,01 mil. eur. Spätné nákupy za minulý týždeň predstavovali 35,58 mil. eur.

Z jednotlivých typov fondov bolo v uplynulom týždni deväť v plusových hodnotách, tri skončili naopak v mínuse. Najvyšší prílev zdrojov smeroval do špeciálnych fondov alternatívnych investícií, a to v objeme 10,7 mil. eur. Druhý najvyšší kladný objem čistých predajov evidovali zmiešané fondy, do ktorých pribudlo 9,12 mil. eur. V poradí tretí najvyšší objem čistých predajov vykázali špeciálne fondy nehnuteľností v sume 5,11 mil. eur. Na druhej strane, najvyšší záporný objem čistých predajov zaznamenali iné fondy, a to v objeme 10,86 mil. eur.

Z jednotlivých správcovských spoločností evidovala v minulom šiestom týždni najvyššie čisté predaje spoločnosť Tatra Asset Management, konkrétne vo výške 17,21 mil. eur. Druhou v poradí bola spoločnosť VÚB Asset Management so sumou 7,91 mil. eur. Na opačnom konci zoznamu so zápornými čistými predajmi vo výške 9,74 mil. eur skončila správcovská spoločnosť KBC, Global Partners, Horizon (KBC AM).

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 6. týždni na:

http://webnoviny.sk//include_wbn/system-suborov/4181-udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov-v-6-tyzdni.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy