Podielové fondy s čistými predajmi za 6,03 mil. eur

Celkovo vykázali otvorené podielové fondy v piatom obchodnom týždni predaje za 69,42 mil. eur a spätné nákupy vo výške 63,4 mil. eur.

Podielové fondy dosiahli v minulom týždni kladné čisté predaje v objeme 6,03 mil. eur. Oproti prechádzajúcemu týždňu to predstavuje pokles o 18,54 mil. eur. Celkovo vykázali fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) predaje za 69,42 mil. eur. Spätné nákupy boli vo výške 63,4 mil. eur.

Z jednotlivých typov fondov bolo v uplynulom týždni v pluse sedem, v mínuse skončilo naopak päť fondov. Najvyšší prílev zdrojov zaznamenali akciové fondy, a to s objemom čistých predajov 8,05 mil. eur. Druhý najvyšší kladný objem evidovali zmiešané fondy v sume 7,07 mil. eur. Na druhej strane najvyšší záporný objem čistých predajov vykázali špeciálne fondy nehnuteľností, a to v objeme 9,3 mil. eur.

Z jednotlivých správcovských spoločností evidovala v minulom týždni najvyššie čisté predaje spoločnosť Tatra Asset Management, konkrétne vo výške 7,57 mil. eur. Druhou v poradí bola spoločnosť VÚB Asset Management so sumou 3,35 mil. eur. Na opačnom konci zoznamu so zápornými čistými predajmi vo výške 9,44 mil. eur skončila správcovská spoločnosť Prvá penzijná.

Súvisiace články

Aktuálne správy