V januári evidovali poisťovne menej nehôd

Je to spôsobené zrejme aj tým, že tento rok bolo v januári teplejšie počasie v porovnaní s predchádzajúcim rokom

Poisťovne evidovali v úvode tohto roka menej hlásených škôd na vozidlách. „Keď sme sa pozreli na poistné udalosti spôsobené napríklad haváriou alebo živlom, vyšlo nám, že v januári tohto roka bolo menej nehôd,“ povedala hovorkyňa ČSOB Zuzana Eliášová. Podľa nej je to spôsobené zrejme aj tým, že tento rok bolo v januári na toto ročné obdobie nezvyčajne teplé počasie v porovnaní s predchádzajúcim rokom. Pokles v rámci štatistík evidovali aj poisťovne Generali a Allianz.

V medziročnom porovnaní eviduje ČSOB Poisťovňa v havarijnom poistení v januári o približne 20 % menej poistných udalosti a v rámci povinného zmluvného poistenia to bol pokles takmer o polovicu. Poisťovňa Allianz zaznamenala zhruba 4 tis. poistných udalostí z poistenia áut, kým v januári minulého roka to bolo viac ako 6 tis. škôd. „V porovnaní s januárom minulého roka tak evidujeme tento rok pokles škodových udalostí približne o tretinu, čo znamená, že predchádzajúci január bol z pohľadu škodovosti jednoznačne horší,“ uviedla poisťovňa Allianz.

Poisťovňa Generali vlani v januári šetrila v rámci povinného poistenia takmer 900 škôd za 1,15 mil. eur, v tomto roku evidovala k 28. januáru približne 400 škôd v predpokladanej výške zhruba 540 tis. eur. Najpočetnejšie zastúpené škody z havarijného poistenia boli k 28. januáru poškodenia čelného skla, ktorých eviduje Generali viac ako samotných havárií poistených vozidiel. Počet škôd z havarijného poistenia dosiahol 56-percentnú úroveň v porovnaní s vlaňajším januárom, rovnako sa to týka aj výšky škôd. V tomto roku zatiaľ Generali eviduje zhruba 1 100 poistných udalostí v predpokladanej výške 1,4 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy