Wüstenrot poisťovňa počíta s poistným za 61 mil. eur

Wüstenrot poisťovňa predpokladá, že za rok 2013 dosiahne predpísané poistné vo výške 61 mil. eur. To by v medziročnom porovnaní znamenalo nárast zhruba o 4,5 %. Z tohto objemu sa predpis v životnom poistení očakáva na úrovni 37,5 mil. eur. Nová produkcia by ku koncu roka 2013 mala podľa vyjadrení zástupcov spoločnosti dosiahnuť 15,2 mil. eur, pričom pomer novej produkcie v životnom poistení a neživotnom poistení je približne 3:2. Ročný zisk po zdanení odhaduje na úrovni 1,6 mil. eur.

Na dosiahnutých priaznivých výsledkoch v životnom poistení sa dlhodobo podieľa podľa vyjadrení firmy investičné životné poistenie pre zdravie a dôchodok. V roku 2013 poisťovňa inovovala viaceré svoje produkty, vrátane životného poistenia, povinného zmluvného poistenia či cestovného poistenia. Mali by tak podľa spoločnosti podporiť rastúci trend novej produkcie aj v roku 2014. Poisťovňa plánuje v roku 2014 predpísané poistné vo výške 64,6 mil. eur.

Wüstenrot životná poisťovňa pôsobila na Slovensku od roku 1998. V roku 2003 sa zlúčila s Univerzálnou bankovou poisťovňou, ktorej kúpou zároveň vstúpila na trh neživotného poistenia. Nová Wüstenrot poisťovňa tak vznikla 1. januára 2004 a má univerzálnu licenciu. Wüstenrot je finančná skupina založená v Nemecku a Rakúsku. Na slovenskom trhu sa finančná skupina Wüstenrot etablovala v roku 1993 v oblasti stavebného sporenia.

Súvisiace články

Aktuálne správy