Union ku koncu septembra s poistným 31,9 mil. eur

V medziročnom porovnaní Unionu kleslo tak predpísané poistné ako aj výsledok hospodárenia

Union poisťovňa dosiahla ku koncu septembra predpísané poistné 31,9 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to pokles o 2,9 %. V neživotnom poistení dosiahla firma pokles hrubého predpísaného poistného o 2,8 % na 24,2 mil. eur. V životnom poistení to bol pokles o 3 % na 7,7 mil. eur. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnila poisťovňa v predbežnom vyhlásení.

Deväťmesačný zisk v medziročnom porovnaní poklesol o 1,4 mil. eur na 1,9 mil. eur. Dôvodom boli podľa vyjadrení firmy vyššie náklady na poistné udalosti v neživotnom poistení a zníženie rezerv v životnom poistení. Medzi hlavné udalosti tohto roka spoločnosť zaradila vyššie poistné udalosti nad 100 tis. eur, a to v poistení insolventnosti cestovných kancelárií vo výške 444 tis. eur a v povinnom zmluvnom poistení motorových vozidiel v sume 104 tis. eur.

Poisťovňa Union vznikla v roku 1992. Ponúka širokú škálu produktov životného, neživotného a individuálneho zdravotného poistenia pre individuálnych, ako aj firemných klientov. V roku 1997 sa jej majoritným akcionárom stala poisťovacia skupina Eureko, ktorá od roku 2012 pôsobí pod značkou Achmea. Jej 100-percentnou dcérskou spoločnosťou je aj Union zdravotná poisťovňa, ktorá na Slovensku vznikla v roku 2006.

Súvisiace články

Aktuálne správy