Totálna škoda nákladiaku či autobusu? Poisťovňa vráti až sto percent kúpnej ceny

, PR článok

Priaznivá správa pre majiteľov autobusov či nákladných vozidiel: Od začiatku septembra si môžu dojednať poistenie, ktoré im v prípade totálnej škody zaistí čiastku vo výške kúpnej ceny vozidla, neponíženú na aktuálnu hodnotu vozidla.

TruckGAP je jediným poistením tohto druhu pre úžitkové vozidlá na Slovensku, možno ho uzatvoriť až na 5 rokov a základnou podmienkou je uzatvorené havarijné poistenie.

Výhradným poskytovateľom je poisťovňa QBE

Poistenie proti strate hodnoty TruckGAP kryje rozdiel medzi obstarávacou cenou vozidla a jeho všeobecnou hodnotou v dobe vzniku poistnej udalosti, ktorou môže byť krádež, živelná udalosť alebo havária. „Pokiaľ má majiteľ vozidla uzatvorené len samostatné havarijné poistenie, vyplatí mu havarijná poisťovňa pri vzniku poistnej udalosti čiastku, ktorá zodpovedá aktuálnej trhovej hodnote vozidla. Tá však môže po 5 rokoch užívania predstavovať zlomok pôvodnej ceny,“ hovorí Ing. Juraj Balog, Senior Development Manager poisťovne QBE. „Poistenie TruckGAP zaistí majiteľovi doplatenie rozdielu medzi aktuálnou trhovou hodnotou vozidla a jeho pôvodnou obstarávacou cenou. Poistenie je možné uzatvoriť na 3, 4 alebo 5 rokov.“

Poistenie TruckGAP vychádza z poistného produktu EuroGAP, ktorý však možno uzatvoriť ako doplnok havarijného poistenia len pre osobné automobily. Majitelia nákladných automobilov a autobusov doteraz nemali až 100% istotu návratnosti investície do vozidla. Vďaka TruckGAP je teraz možné poistiť vozidlá do hmotnosti 32 ton, vrátane vozidiel prepravujúcich nebezpečné materiály. Vozidlo je možné poistiť do 150 dní od nákupu vozidla. TruckGAP je ponúkaný ako pre nové, tak aj pre ojazdené nákladné autá a autobusy do 6 rokov od dátumu prvej evidencie.

www.truckgap.sk

Súvisiace články

Aktuálne správy