Nový biznis: Vymáhanie náhrady škody po finančných poradcoch

, ihned.cz Foto:SITA

Po vymáhaní peňazí od leteckých spoločností za meškanie letov, prichádza ďalšia služba, ktorá má biznis model založený na nespokojnosti ľudí.

Predovšetkým investičné životné poistky sú dobrým zdrojom príjmov pre finančných poradcov. Nie všetci pritom postupujú úplne čestne, keď ich ponúkajú svojim klientom. S vidinou vlastnej zaujímavej provízie dojednajú niektorí poradcovia pre svojich klientov aj značne nevýhodné zmluvy, informuje portál iHNed cz.

A v tom vidia svoju príležitosť spoločnosti, ktoré nespokojným klientom budú vymáhať kompenzáciu za finančnú stratu, ktorú ľudia kvôli nevýhodným zmluvám utrpeli. Pred tým, než by sa spoločnosť prípadu ujala, spracuje si podrobnú analýzu, v ktorej sa musí potvrdiť porušenie právnych predpisov a vysoká pravdepodobnosť vymožiteľnosti. Zo získanej čiastky si potom spoločnosť bude nárokovať zhruba štvrtinu. Presná výška odmeny bude však jasná až podľa získaní náhrady škody.

Najviac prípadov spoločnosti očakávajú hlavne v oblasti produktov investičného životného poistenia a investícií všeobecne. Väčšinu produkcie distribútorov tvorí mnoho rokov investičné životné poistenie,  ktoré je provízne najzaujímavejšie a pri jeho predaji dochádza dlhodobo a najčastejšie k používaniu nekalých obchodných praktík voči klientom. Priemerná hodnota škody sa podľa štatistík firmy, ktorá sa vymáhaním zaoberá, prevyšuje na českom trhu 300 tisíc korún.

Súvisiace články

Aktuálne správy