Podielové fondy s čistými predajmi za 19,91 mil. eur

Podielové fondy dosiahli v 43. týždni kladné čisté predaje v objeme 19,91 mil. eur. V medzitýždennom porovnaní ide o mierny nárast, keďže týždeň predtým to bolo 19,64 mil. eur. Celkovo vykázali fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) v uplynulom týždni predaje za 46,82 mil. eur a spätné nákupy za 26,91 mil. eur.

Z jednotlivých typov fondov bolo v pluse sedem a päť skončilo naopak v mínuse. Najvyššie kladné čisté predaje zaznamenali fondy fondov, a to v sume 8,11 mil. eur. Druhý najvyšší objem čistých predajov evidovali zmiešané fondy so sumou 6,41 mil. eur. Naopak, najvyššie záporné čisté predaje vykázali akciové fondy, konkrétne vo výške 2,21 mil. eur. Druhý najvyšší záporný objem zaznamenali iné fondy v sume 1,02 mil. eur.

Z jednotlivých správcovských spoločností vykázala za uplynulý týždeň najvyššie čisté predaje v objeme 10,86 mil. eur Tatra Asset Management. Na opačnom konci rebríčka so zápornými čistými predajmi 2,17 mil. eur skončila spoločnosť ING Bank.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 43. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/3456/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy