Podielové fondy s čistými predajmi za 19,64 mil. eur

V medzitýždennom porovnaní je to mierny pokles, keďže týždeň predtým dosiahli čisté predaje 20,21 mil. eur.

Podielové fondy dosiahli v 42. týždni kladné čisté predaje v objeme 19,64 mil. eur. V medzitýždennom porovnaní ide o mierny pokles, keďže týždeň predtým to bolo 20,21 mil. eur. Celkovo vykázali fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) v uplynulom týždni predaje vo výške 42,35 mil. eur a spätné nákupy v objeme 22,7 mil. eur.

Z jednotlivých typov fondov bolo v pluse osem, štyri z nich skončili v mínuse. Najvyššie kladné čisté predaje zaznamenali fondy fondov, a to v sume 4,52 mil. eur. Druhý najvyšší objem čistých predajov evidovali dlhopisové fondy so sumou 4,47 mil. eur. Naopak, najvyššie záporné čisté predaje vykázali špeciálne fondy profesionálnych investorov, konkrétne vo výške 262 tis. eur. Druhý najvyšší záporný objem zaznamenali iné fondy v sume 93 tis. eur.

Z jednotlivých správcovských spoločností vykázala za uplynulý týždeň najvyššie čisté predaje v objeme 5,98 mil. eur VÚB Asset Management. Na opačnom konci rebríčka so zápornými čistými predajmi 841 tis. eur skončila spoločnosť Alico Funds Central Europe.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 42. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/3441/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy