Opäť ženatý: Koho si tento krát George Soros vzal?

, bussinessinsider Foto:Reuters

George Soros sa opäť ženil, sprievodné svadobné podujatie vypuklo už v piatok v newyorskom Múzeu moderného umenia, kde sa zišlo asi päťsto hostí. Čerstvá manželka dediť veľmi nebude, veľká časť majetku ide totiž na charitu.

George Soros je tretíkrát ženatý, rodený miliardár, podnikateľ a filantrop má 83 rokov, jeho manželka Tamiko Bolton má 42 a je odborníčkou na vzdelanie a zdravotnú starostlivosť.

Svadobný obrat sa odohral na vidieckom panstve v Bedforde, od New Yorku vzdialenom asi hodinu cesty. Pozvaná bola len najbližšia rodina, päť Sorosových detí a Boltonovej rodina. Party pokračovala v neďalekom centre umenia Katonah, kde už boli pozvaní aj politici a osobnosti kultúrneho života.

Odhadované imanie Sorosa je viac než 20 miliárd dolárov, William D. Zabel, investorov právnik sa o majetku pred časom vyjadril, že väčšia časť bude rozdaná na dobročinné účely, ale aj na manželku sa v závete štedro myslí. Investor v uplynulých troch desaťročiach vynaložil viac než 7 miliárd dolárov na presadzovanie liberálnej demokracie, slobody prejavu, vzdelanie a odstránenie chudoby.

Soros svoju súčasnú manželku Boltonovú stretol v roku 2008 na jednej večeri. Boltonová vyštudovala univerzity v Miami a Utahu. Ako poradkyňa a investorka sa podľa denníka Telegraph špecializuje najmä na zdravotníctvo a školstvo. Naposledy pracovala na webovom projekte o vzdelávaní spojenom s jogou. Zásnuby boli oznámené v roku 2012 , ide o Sorosovo tretie (rozviedol sa v roku 1983 a v roku 2005) a Boltonovej druhé manželstvo.

Nevesta mala oblečené šaty od módneho návrhára s libanonskými koreňmi, Reema Acra. Jeho šaty si na mimoriadne príležitosti zvolili aj Angelina Jolie a Jennifer Lopez.

Pár požiadal hostí, aby namiesto osobných darčekov radšej uprednostnili formou podpory spoločnosti ako Global Witness, bojujúcu za ľudské práva a lepšie životné prostredie, Harlem Chidren's Zone, podporujúcu znevýhodnené afroamerické deti, Planned Parenthood usilujúcu o bezpečný potrat a gynekologickú starostlivosť s cieľom zabezpečiť plánované rodičovstvo a Rómsky vzdelávací fond.

Súvisiace články

Aktuálne správy