Allianz vlani vykázal cez sto škôd pod vplyvom alkoholu

Oproti minulým rokom počet škôd spôsobených pod vplyvom alkoholu podľa poisťovne klesá.

Allianz – Slovenská poisťovňa v minulom roku krátila alebo zamietla poistné plnenie v 112 prípadoch škôd spôsobených pod vplyvom alkoholu. Ak vodič spôsobí dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu, poisťovňa má právo vymáhať od neho škodu, ktorú zaplatila poškodeným z jeho povinného zmluvné poistenia. A tá sa v prípade väčšej dopravnej nehody môže podľa Allianzu vyšplhať aj na niekoľko desiatok tisíc eur. Postih za alkohol môže poisťovňa uplatniť aj v prípade havarijného poistenia.

Oproti minulým rokom tento počet prípadov podľa Allianzu klesá. V roku 2010 firma evidovala 178 poistných udalostí z povinného zmluvného poistenia alebo havarijného poistenia s postihom za alkohol, v roku 2011 to bolo 156 prípadov. Havarijné poistenie je podľa Allianzu určené na ochranu vozidla pred nečakanými nástrahami, ako je napríklad dopravná nehoda alebo krádež.

Allianz pôsobí na Slovensku od roku 1993, keď začala svoju činnosť ako Allianz poisťovňa. Bývalú štátnu Slovenskú poisťovňu získala v júli 2002 a zlúčila sa s ňou v januári 2003.

Súvisiace články

Aktuálne správy