Tchibo rozširuje ponuku, výrobca kávy začína predávať zubné protézy

, e15;lad Foto:TASR;SITA

Ponuka praženie Tchibo už dávno nezahŕňa len kávu. Nemecká firma predáva oblečenie, domáce potreby a na niektorých trhoch aj elektrinu či zájazdy. Teraz sa ale vydáva do ešte vzdialenejšieho kúta trhu. V Nemecku začala ponúkať lacné zubné náhrady, informuje portál e15.

"Pekné zuby – žiarivý úsmev." So sloganom zvyčajne spájaným s výrobcami zubných pást ponúka Tchibo aj bezúročne dvanásťmesačné financovanie nákupu zubných náhrad. Aj konečné ceny sú u Tchibo výhodnejšie, firma láka na polovičné až dvojtretinové úsporu oproti výrobkom nemeckých zubných technikov.

Výhodné zubné protézy môžu nemeckí zákazníci získať po objednaní zvláštnej zákazníckej karty. Tú je  možné už teraz získať na webe Tchibo, od začiatku budúceho týždňa bude ponuka dostupná aj v kamenných predajniach. Zubné náhrady Tchibo dodá hamburská firma Novadent Dentaltechnik, protézy sa budú vyrábať na Filipínach.

Vstup Tchibo na nový trh vyvolal ostrú reakciu tamojších zubárov a zubných technikov. Zväz nemeckých zubných technikov označil dovoz zubných protéz z rozvojových krajín za "nezodpovedný". "Zubná náhrada, ktorá má svoju funkciu plniť po desiatky rokov bez zdravotných rizík, nemôže slúžiť ekonomickým záujmom praženie kávy počas letných výpredajov," uviedol zväz.

Pretože v Nemecku za kvalitu zubnej náhrady ručí zubár, ponúka Tchibo na svojom webe aj zoznam tisícky lekárov, ktorí sú ochotní pacientom nasadiť aj korunku z Filipín.

Ošetrenie zubov môže byť v Nemecku natoľko nákladné, že miestni pacienti sa za zubárom často vydávajú do zahraničia. Prekvitajú predovšetkým kliniky na nemecko-poľskom pomedzí a v Maďarsku, populárni sú aj zubári na Malorke. Niektoré kliniky v obľúbených lokalitách sa na nemeckých pacientov priamo špecializujú a rad nemeckých zdravotných poisťovní svojim klientom prepláca aj účty za zubnú starostlivosť zo zahraničia.

Tchibo, ktoré o svojich hospodárskych výsledkoch poskytuje len kusé informácie, vlani vykázalo obrat 3,57 miliardy eur. Experti odhadujú, že viac ako polovica príjmov nepochádza z predaja kávy.

Súvisiace články

Aktuálne správy