Tričká s nápisom „bostonský masaker“ Nike sťahuje z trhu

, ČTK;lad foto:SITA

Výrobca športového oblečenia Nike zareagoval na nedávne bombové útoky na bostonskom maratóne a z predaja sťahuje tričká s tradičným nápisom Bostonský masaker. Tie boli pôvodne určené pre fanúšikov baseballového klubu New York Yankees.

"Snažíme sa, aby stiahnutie tričiek z predaja prebehlo čo najrýchlejšie," uviedla hovorkyňa  spoločnosti Nike Mary Remuzziová. Informovala o tom agentúra AP.

Označenie "bostonský masaker" sa používal k popisu baseballovej série z roku 1978 medzi New York Yankees a rivalmi Boston Red Sox. Yankees vyhrali nad Bostonom štyri zápasy a dostali sa do finále baseballovej Svetovej série, v ktorej nakoniec zvíťazili.

Spoločnosť Nike sa pre stiahnutie trička z predaja rozhodla minulý týždeň po bombovom útoku v cieli maratónu v Bostone, kde zomreli traja ľudia a 180 ich utrpelo zranenia. Nie je to prvý krát, čo sa k podobnému kroku spoločnosť Nike odhodlala. Vo februári z vysielania stiahla reklamný spot so šprintérom Oscarom Pistoriusom, ktorý čelí obvineniu  za zastrelenie svojej priateľky Reevy Steenkampovej. V spote okrem iného zaznela aj veta "som ako náboj v komore", kvôli ktorej nakoniec spot stiahli.

Súvisiace články

Aktuálne správy