Z Maďarska zmizli výherné automaty, hráčov lákajú na Slovensko

, penzcentrum;lad

Novela, ktorá zakazuje prevádzku hracích automatov u našich južných susedov s výnimkou niektorých kasín, platí iba pol roka. Východisko zo situácie ponúka pre hrania chtivých Maďarov kasíno na Slovensku, v bezprostrednej blízkosti hraníc.

Maďarský parlament vlani na jeseň rokoval  mimoriadne naliehavo o návrhu, ktorý zakázal existenciu herní, herných automatov a e- kasín. Za novelu zákona o hazardných hrách zahlasovalo 238 poslancov. Po tejto právnej úprave mohli v Maďarsku zostať legálne len tri licencované kasína. Vláda odôvodnila svoj krok slovami, že doterajšie opatrenia neboli dostatočne účinné a peniaze tých najodkázanejších naďalej často končili v útrobách "jednorukých banditov". Na druhej strane sa v aktivitách okolo herného priemyslu objavili  "vážne riziká pre národnú bezpečnosť". Súčasný zákon zakazuje výherné automaty v herňách, rozmiestnené smú byť výhradne v kasínach.

Poďte hrať na Slovensko!

Neďaleko Miškovca pred niekoľkými týždňami otvorili nové kasíno. Inzeráty lákajú predovšetkým na výherné automaty. Nachádza sa v blízkosti hraničného priechodu v slovenskej obci Milhosť. V neďalekýchmaďarských mestách prebieha intenzívna reklamná kampaň, ktorá zdôrazňuje, že  "prvé maďarsko-slovenské elektronické kasíno" sa nachádza len 40 minút jazdy z Miškovca.

Kasíno prostredníctvom svojej stránky na sociálnej sieti hľadá zamestnancov, ktorí zvládajú obe reči, tak slovenčinu ako aj maďarčinu. Samotný slogan hovorí za všetko "Monaco, kde je šťastie bez hraníc" Situácia nápadne pripomína tridsiate roky v Amerike, keď sa kvôli prohibícii chodil alkohol konzumovať do susedného Mexika, či Kanady.

Podľa informácií portálu Pénzcentrum.hu sa v  nadchádzajúcich mesiacoch očakáva otvorenie viacero herní v blízkosti maďarských hraníc, najmä na Slovensku, v Rakúsku a Rumunsku. V niektorých prípadoch ide o obnovenie a rozšírenie objektov, aby dokázali znášať zvýšený nápor hráčov, inde  k prevádzke pribudne možnosť ubytovania, či stravovania. To ale znamená, že daňové príjmy z hier obohatia susedné krajiny namiesto Maďarska, uzatvára pénzcentrum.

Súvisiace články

Aktuálne správy