Bratislavu navštívilo 120 singapurských podnikateľov

Bratislava 24. septembra (TASR) – Približne 120 mladých podnikateľov a pracovníkov z oblasti kultúry zo Singapuru zavítalo dnes do hlavného mesta SR Bratislavy v rámci projektu Spotlight Singapore. Po Tokiu, Hongkongu, Moskve a Kapskom meste je to prvýkrát, keď koordinovaná mnohočlenná singapurská delegácia navštívila strednú Európu.
Ázijských hostí privítal primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik, ktorý ich oboznámil s ekonomickým ale aj kultúrnym potenciálom Bratislavy.
Delegácia počas svojho pobytu bude spoznávať slovenské podnikateľské, kultúrne a umelecké prostredie. Súčasťou delegácie sú top manažéri z oblasti financií, realít, kreatívneho a zábavného priemyslu, vzdelávania, hotelierstva a gastronómie, ktorých láka na vlastnej koži objavovať nové príležitosti spolupráce so Slovenskom. Medzi účastníkmi Spotlight Singapore je aj 30 študentov z Temasek Polytechnic. Po Bratislave sa zastaví delegácia na jeden deň v Brne a odtiaľ smeruje do Prahy.
Singapur takmer nepozná pojem nezamestnanosť a udržiava ju na dvoch percentách. Toto dynamické globálne mesto sa často uvádza ako príklad harmonického multikultúrneho spolužitia – vedľa seba tu žijú katolíci, budhisti, moslimovia, hinduisti aj taoisti.
Organizátori považujú Slovensko za dobrý odrazový mostík so skvelými príležitosťami pre singapurských podnikateľov, ktorí by chceli expandovať do východnej a západnej Európy. Výhody a možnosti investovania na Slovensku im priblížil Robert Šimončič, generálny riaditeľ SARIO.
Počas pobytu v hlavnom meste SR čaká singapurských hostí množstvo rokovaní s mladými slovenskými podnikateľmi, ktorých na stretnutie prišlo vyše 50. Podľa prezidenta Združenia mladých podnikateľov Slovenska Jána Solíka už skutočnosť, že podnikatelia zo Singapuru si zvolili Bratislavu a potom aj Prahu na skúmanie podnikateľských možností, svedčí o atraktivite tohto regiónu. On osobne očakáva zo stretnutí a rozhovorov mnoho námetov na budúcu spoluprácu.

Súvisiace články

Aktuálne správy