Partners Group v prvom polroku s obratom cez 8 mil. eur

Polročný obrat firmy sa medziročne zvýšil o viac ako 20 %

Spoločnosť Partners Group SK dosiahla v prvom polroku obrat cez 8 mil. eur pri medziročnom náraste o vyše 20 %. Ako ďalej firma uviedla, z tradičného produktového portfólia si najväčší podiel ukrojilo životné poistenie s takmer 37-percentným medziročným nárastom produkcie. Spoločnosť uzatvorila 10 925 zmlúv s ročným predpísaným poistným prevyšujúcim 5 mil. eur.

Rast zaznamenal aj segment investícií, ktorý si v porovnaní s prvým polrokom uplynulého roka produkčne polepšil o 22 %. Spolupracovníci spoločnosti uzatvorili klientom 4 602 zmlúv. Ukazovateľ objemu jednorazových investícií a cieľových súm pravidelných investícií dosiahol výšku 36,9 mil. eur. Na sporiacich účtoch si klienti uložili viac ako 20 mil. eur.

O takmer 5 % produkčne narástlo stavebné sporenie. Počet zmlúv za šesť mesiacov tohto roka predstavoval 3 820, cieľové sumy stavebného sporenia dosiahli výšku 26,8 mil. eur. Segment úverov zaznamenal oproti uplynulému roku pokles. Spolupracovníci uzavreli o 10 % menej zmlúv, ako v porovnateľnom období minulého roka. Prevažnú väčšinu sprostredkovaných zmlúv tvorili hypotekárne úvery. „V súčasnej situácii sme sa zamerali skôr na ochranu príjmu a tvorbu rezerv. Neodporúčame sa ľuďom zadlžovať, pokiaľ to nie je nevyhnutné,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Juraj Juras.

Bez medziročnej zmeny ostal segment neživotného poistenia. Na celkovom počte 7 196 sprostredkovaných zmlúv sa podieľali všetky jeho podsegmenty: cestovné, havarijné poistenie, poistenie budov, domácností, majetku, povinné zmluvné poistenie, úrazové poistenie a poistenie právnej ochrany.

Firma Partners Group SK vznikla v roku 2007. Poskytuje finančné poradenstvo v oblastiach životného a neživotného poistenia, dôchodkového poistenia, podielových fondov, sporenia či úverov.

Súvisiace články

Aktuálne správy