Na golfovom ihrisku sa zídu osobnosti, aby podporili deti

Veľká Lomnica 3. augusta (TASR) – Piaty ročník charitatívneho golfového turnaja CHARITY GOLF CUP pod záštitou Petra Bondru a hokejistov NHL sa uskutoční na golfovom ihrisku vo Veľkej Lomnici v sobotu 4. augusta. V uplynulých štyroch ročníkoch tohto charitatívneho podujatia bolo venovaných priamo deťom, ktorých osud je skúšaný ťažkým telesným postihnutím, takmer 70.000 eur prostredníctvom Nadácie Miroslava Šatana a Nadácie pre deti Slovenska v rámci projektu Hodina deťom.
Organizátori turnaja veria, že ďalší ročník a nádherné prostredie pod Tatrami privíta opäť nadšencov, ktorí prostredníctvom golfu spoja príjemné s užitočným. Účasť na turnaji už potvrdili hokejisti Peter Bondra, Zdeno Chára, Richard Lintner, Andrej Meszároš, Andrej Sekera, Milan Jurčina, Tomáš Tatár, olympionici Elena Kaliská, Pavol Hurajt, herec Ady Hajdu, Milan Kňažko, Štefan Skrúcaný, Filip Tůma, ale aj tí, ktorí sa golfu nevenujú. Systém hry "texas scramble", v ktorom sa vždy hrá o najlepšie padnutú golfovú loptičku, totiž umožňuje, aby sa do hry zapojili aj menej zdatní hráči.
Súčasťou podujatia bude už tradične dražba osobných vecí hokejistov a osobností, najväčšími ťahákmi budú dresy, hokejky a puky hokejistov s ich podpismi, pádlo Eleny Kaliskej, bežecké palice Pavla Hurajta a pod. Tento rok zavíta opäť medzi hráčov aj Hugo, maskot Hodiny deťom – najväčšej verejnej zbierky na pomoc deťom na Slovensku, ktorú už po 14. raz organizuje Nadácia pre deti Slovenska. Tá privedie aj deti z Občianskeho združenia Nádej, ktorého činnosť podporila nadácia práve z tejto zbierky.
Vyvrcholením turnaja bude odovzdanie vyzbieranej sumy peňazí do rúk Dany Rušinovej, riaditeľky Nadácie pre deti Slovenska. Cieľom charitatívneho turnaja je pomáhať tým, ktorí to potrebujú. "Už 16 rokov pomáha Nadácia pre deti Slovenska peniazmi, ktoré získa, deťom zdravotne postihnutým, sociálne slabým, tým, ktoré sa ocitli v kríze, ako napríklad mladí ľudia odchádzajúci z detských domov. Zisťujeme a snažíme sa riešiť to, čo deti v tejto dobe potrebujú, čo ich ohrozuje, ako napr. internet, médiá, nový prístup v komunikácii a ďalšie témy. Prinášame inovácie do vzdelávania v školách, pomáhame deťom zmysluplne tráviť voľný čas, rozvíjame dobrovoľníctvo a mnoho ďalších aktivít v prospech detí na Slovensku," konštatovala Rušinová. Turnaj začne v sobotu o 9. hodine registráciou účastníkov a vyvrcholí vyhlásením výsledkov po 16. hodine.

Súvisiace články

Aktuálne správy