Volksbank Slovensko s polročnou stratou 325 tis. eur

Volksbank Slovensko vykázala v prvom polroku stratu 325 tis. eur, pričom v rovnakom období vlaňajška bola v pluse 4,24 mil. eur. Stratové hospodárenie začala vykazovať až v druhom kvartáli, keďže ten prvý ukončila so ziskom 2,21 mil. eur a ten druhý so stratou 2,53 mil. eur. Spoločnosť totiž výraznejšie znižovala hodnotu pohľadávok voči klientom. Vyplýva to z informácií zverejnených bankou.

V minulom roku vykázala napriek pozitívnym obchodným výsledkom v kľúčových segmentoch stratu 4,58 mil. eur. Rok pred tým pritom bola ešte v pluse 2,04 mil. eur. Pod stratové hospodárenie sa podpísalo podľa vyjadrení banky vytvorenie opravných položiek k niekoľkým individuálnym úverovým obchodom. Prevádzkové výnosy sa zvýšili o 5,5 % na 52,8 mil. eur a prevádzkové náklady o takmer 8 % na 38,7 mil. eur, čo súviselo s nákladmi na pripravovanú transakciu zmeny akcionára materskej spoločnosti.

Volksbank Slovensko, ktorá do konca októbra 2007 pôsobila na slovenskom trhu ako Ľudová banka, bola do Obchodného registra SR zapísaná koncom augusta 1991. Jej hlavným akcionárom je rakúska spoločnosť Volksbank International AG a jej 100-percentným akcionárom je ruská banka Sberbank.

Súvisiace články

Aktuálne správy