Aktivisti v rómskych komunitách sa môžu prihlásiť na seminár Rady Európy

Bratislava 2. augusta (TASR) – Mladí rómski lídri a aktivisti, ktorí pôsobia v rómskych komunitách sa môžu prihlásiť na vzdelávací seminár, ktorý v Budapešti organizuje Rada Európy. Informuje o tom stránka splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity.
Rada Európy v rámci svojho projektu Roma youth action plan uskutoční v dňoch 21. až 29. októbra v Budapešti seminár na tému "Školenie mladých rómskych lídrov a aktivistov na podporu ľudských práv a prijatie opatrení proti diskriminácii".
Seminár ponúkne celoeurópske stretnutie aktivistov, ktorí pôsobia v rómskych komunitách, umožní zdieľanie skúseností i výmenu názorov. Hlavnou úlohou kurzu bude rozvíjanie znalosti a postupov v rámci kompetencií a opatrení proti diskriminácii, sociálnej exklúzii a popieraniu ľudských práv. Ako sa píše v projekte Rady Európy, seminár bude rozvíjať zručnosti aj v oblasti projektového riadenia v práci s mládežou, a tiež schopnosti vytvárať spoločné väzby medzi rómskymi komunitami na lokálnej i celoeurópskej úrovni.
Prihlášky na seminár je možné posielať do 7. septembra. Účastníci kurzu by mali mať skúseností s prácou v rómskych komunitách, mali by byť vo veku 18 až 30 rokov a mali by mať prístup k internetu, keďže predprípravné obdobie pred samotným seminárom sa uskutoční prostredníctvom e-learningu a komunikácie cez internet. Záujemcovia o seminár musia byť schopní komunikovať v anglickom, alebo rómskom jazyku. Okrem účastníckeho poplatku 60 eur, sú ďalšie náklady na cestovné, ubytovanie a stravovanie hradené Radou Európy.

Súvisiace články

Aktuálne správy