Prima banka vykázala ku koncu júna stratu 7,23 mil. eur

Ku koncu júna minulého roka bola v mínuse 4,31 mil. eur.

Prima banka Slovensko vykázala v prvom polroku stratu 7,23 mil. eur a medziročne ju prehĺbila o takmer 3 mil. eur. Ku koncu júna minulého roka bola totiž v mínuse 4,31 mil. eur. Tohtoročný polročný zisk z bankových činností klesol o 21,5 % na 23,8 mil. eur. Osobitný odvod, ktorý sú banky povinné odvádzať vo výške 0,4 % zo stavu vybraných záväzkov, predstavoval na konci júna sumu 1,61 mil. eur. Vyplýva to z informácií zverejnených spoločnosťou.

V minulom roku banka vykázala stratu 11,7 mil. eur. Pod vlaňajší hospodársky výsledok sa podľa vyjadrení banky podpísal najmä konzervatívnejší prístup k opravným položkám po zmene majoritného akcionára. V tomto roku začala Prima banka rozširovať svoju pobočkovú a bankomatovú sieť, čo je v súlade s jej stratégiou, pretože chce zvyšovať dostupnosť svojich služieb.

Prima banka Slovensko pôsobí na slovenskom trhu od roku 1993 a v rámci doterajšieho fungovania spoločnosti je to už tretí názov. V máji 2000 sa majoritným akcionárom, v tom čase Prvej komunálnej banky, stala finančná skupina Dexia. Pod názvom Prvá komunálna banka vystupovala do konca septembra 2003, následne sa zmenila na Dexia banka Slovensko. Skupina Dexia v závere roka 2010 predala svoj podiel investičnej skupine Penta. Akcie banky však Penta nadobudla až 31. marca 2011, pričom v súčasnosti vlastní už zhruba 94 % akcií. Od januára 2012 sa Dexia banka zmenila na Prima banku.

Súvisiace články

Aktuálne správy