Cena WTI sa drží okolo 89 USD/barel, trhy čakajú na kroky ECB

Cena americkej ropy sa naďalej drží okolo 89 USD za barel (159 litrov), keď trhy na jednej strane podporil pokles ropných zásob v USA, no na druhej sklamalo rozhodnutie americkej centrálnej banky - neoznámiť ďalšie opatrenia na podporu ekonomiky.

Bangkok 2. augusta (TASR) – Cena americkej ropy sa naďalej drží okolo 89 USD za barel (159 litrov), keď trhy na jednej strane podporil pokles ropných zásob v USA, no na druhej sklamalo rozhodnutie americkej centrálnej banky – neoznámiť ďalšie opatrenia na podporu ekonomiky. Trhy teraz čakajú najmä na dnešné rozhodnutie Európskej centrálnej banky (ECB), či splní to, čo minulý týždeň vyhlásil jej šéf Mario Draghi, ktorý uviedol, že ECB urobí všetko pre záchranu eurozóny.
Cena americkej ľahkej ropy WTI klesla na poludnie bangkockého času o 6 centov na 88,85 USD (72,25 eura) za barel po tom, ako na záver stredajšieho obchodovania (1.8.) zaznamenala rast o 85 centov na 88,91 USD/barel. V tom čase zareagovala na správy Federálneho úradu pre energetiku, že zásoby ropy klesli minulý týždeň prekvapujúco až o 6,5 milióna barelov. To bolo 4-krát väčšie množstvo, než čakali analytici. Hlavným dôvodom však bol nižší dovoz ropy, nie zvýšenie dopytu.
Cena severomorskej ropnej zmesi Brent obchodovanej v Londýne vzrástla o 8 centov na 106,04 USD/barel.

Súvisiace články

Aktuálne správy