O dôchodkoch by poslanci podľa Švejnu nemali rokovať skrátene

vyšlo aj v DOMBRATISLAVA 1. augusta (SITA) - O tak dôležitom zákone, akým je zákon o sociálnom poistení, by podľa poslanca Ivana Švejnu (Most-Híd) nemal parlament rokovať v skrátenom legislatívnom konaní.

vyšlo aj v DOM

BRATISLAVA 1. augusta (SITA) – O tak dôležitom zákone, akým je zákon o sociálnom poistení, by podľa poslanca Ivana Švejnu (Most-Híd) nemal parlament rokovať v skrátenom legislatívnom konaní. „Zákon o sociálnom poistení je možno ešte dôležitejší ako štátny rozpočet,“ povedal. Tento zákon totiž podľa opozičného poslanca vytvára mechanizmus prerozdeľovania približne 9,5 mld. eur ročne. „Bude sa týkať prakticky každého, bez výnimky,“ upozornil.

Podľa Švejnu je nesprávne schvaľovať zmeny v dôchodkovom systéme „hurá systémom“. Ako ďalej uviedol, stálo by za to, aby sa Smer pokúsil o dohodu s opozíciou. „Ľudia potrebujú istotu, že sa dôchodkový systém nebude často meniť,“ zdôraznil poslanec za Mos-Híd. Ak však podľa neho parlament prijme rýchle legislatívne úpravy, nebude čas na hľadanie zhody s opozíciou.

Krátko po 19:00 predsedajúca schôdze Erika Jurinová prerušila rokovanie na 4. schôdzi parlamentu. Poslanci budú v rokovaní pokračovať vo štvrtok od 09:00 prvým čítaním k návrhu novely zákona o sociálnom poistení.

Súvisiace články

Aktuálne správy