Kurz eura klesol pod 1,23 USD/EUR

Frankfurt nad Mohanom 1. augusta (TASR) - Spoločná európska mena dnes oslabila pod 1,23 USD/EUR. Nečakane slabé makroekonomické údaje z USA popoludní utlmili rizikový apetít investorov, čo malo negatívny vplyv na euro.

Frankfurt nad Mohanom 1. augusta (TASR) – Spoločná európska mena dnes oslabila pod 1,23 USD/EUR. Nečakane slabé makroekonomické údaje z USA popoludní utlmili rizikový apetít investorov, čo malo negatívny vplyv na euro.
Euro sa neskoro popoludní obchodovalo po 1,2298 USD/EUR, pričom jeho kurz sa dnes dočasne vyšplhal až na 1,2337 USD/EUR. Európska centrálna banka (ECB) stanovila napoludnie referenčný kurz na 1,2298 (v utorok: 1,2284) USD/EUR.
O zhoršenie nálady na trhoch sa postaral pozorne sledovaný index nákupných manažérov amerického výrobného sektora inštitútu ISM, ktorý aj v júli zostal pod úrovňou 50 bodov, ktorá oddeľuje pokles od rastu. "Index signalizuje rozsiahlu stagnáciu," uviedol ekonóm nemeckej Postbank Heinrich Bayer.
Trh sa teraz sústredí na večerné zasadnutie americkej centrálnej banky Fed. A predovšetkým na štvrtkové (2. 8.) stretnutie Rady guvernérov ECB. Investori čakajú, či ECB ohlási ďalšie opatrenia na boj s dlhovou krízou.

Súvisiace články

Aktuálne správy