Pôžičku na alkohol a hazard odmieta približne tretina Slovákov

Bratislava 31. júla (TASR) – Takmer tri štvrtiny Čechov (70 %) by si nikdy nepožičali peniaze na hazardné hry. K alkoholu sú však miernejší. Na ten by si totiž nikdy nevzalo pôžičku iba 7 % ľudí. Vyplýva to z  prieskumu úverovej spoločnosti Profi Credit, ktorý skúmal, na čo by si Česi a Slováci nikdy nevzali úver.
Na alkohol by si nikdy nepožičalo 34 % Slovákov. Naopak, benevolentnejší sú Slováci oproti Čechom v prípade hazardu. Iba tretinu z nich (35 %) by vraj nikdy nenapadlo vziať si pôžičku na tento účel. V ČR pritom pôžičky na hazardné hry odmietlo dvakrát toľko ľudí. Kým takmer pätina Slovákov (19 %) by sa nikdy nezadlžila kvôli zábave, v Česku je to iba každý desiaty záujemca o pôžičku.
Na štvrtom mieste v rebríčku odmietaných pôžičiek majú úvery na splácanie ďalších pôžičiek. V Česku by si takýto úver nikdy nevzalo 10 % a na Slovensku 7 % ľudí. Na piatom mieste sa umiestnili dovolenky, na ktoré by si nepožičali 3 % Čechov a 5 % Slovákov. "Z našich prieskumov vyplýva, že až 90 % ľudí dovolenku radšej oželejú, ako by sa kvôli nej zadlžili," priblížil marketingový riaditeľ spoločnosti Profi Credit pre strednú Európu Ondřej Šmakal.

Súvisiace články

Aktuálne správy