V priemyselnom parku pribudol nový investor

Prievidza 31. júla (TASR) – V prievidzskom priemyselnom parku pribudol nový investor. Rakúska strojárska spoločnosť Rübig tu oficiálne začala s výstavbou výrobnej haly. Základný kameň položil v pondelok (30.7.) majiteľ spoločnosti Günter Rübig spolu s predstaviteľmi mesta a ďalšími hosťami.
Výrobná hala má byť podľa plánov dokončená do konca roka 2012 a zamestnanie by tu malo už začiatkom roka 2013 nájsť až 155 zamestnancov. Priestor, na ktorom spoločnosť realizuje výstavbu, je na ploche 1200 štvorcových metrov s potenciálom na postupné rozširovanie investičných projektov. Spoločnosť Rübig sa bude v priemyselnom parku zameriavať na kovospracujúci priemysel – vybudovaná bude kaliareň a časť kováčovne.
Zástupca primátorky Ľuboš Maxina za hlavnú výhodu tejto aktivity považuje "vytvorenie pracovných miest, čo pomôže v boji proti nezamestnanosti v našom meste. Výhodou je, že spoločnosť Rübig má potenciál na ďalšie rozšírenie svojich investícií". Pevne verí, že v dohľadnom čase môžu prísť i ďalší investori, čím bude priemyselný park postupne ožívať.
TASR informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Súvisiace články

Aktuálne správy